Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی اعلام کرد: در راستای حمایت از کشاورزان و بنا به مصوبه شورای حفاظت منابع آب استان و کارگروه سازگاری با کم آبی، ضرایب تعدیل برای اصلاح پروانه برداشت آب زیرزمینی در پنج دشت استان به صورت پلکانی و مرحله ای اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، مهندس سید عقیل مرتضوی در حاشیه نشست شورای حفاظت از منابع آب استان گفت: تعدیل پروانه دشتها با ضرایب بالایی به صورت پلکانی و مرحله ای به اجرا در خواهد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: بیش از 90 درصد از چاههای برقی استان به شمارشگرهای هوشمند آب و برق تجهیز شده اند و امکان رصد و مدیریت آنها وجود دارد.

وی اظهار داشت: بیشترین اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی مربوط به چاههای دارای پروانه و همچنین چاههای دیزلی است و به همین منظور گروههای گشت و نظارت به صورت مستمر از چاهها بازدید و آمار برداری می کنند.

او انسداد چاههای غیر مجاز را از دیگر برنامه های در دست اقدام شرکت آب منطقه ای ذکر کرد و گفت: در سال گذشته 96 حلقه چاه غیر مجاز مسدود و مسلوب المنفعه شد و در سال جاری نیز انسداد چاههای غیر مجاز دیگر در دستور کار است.

مهندس مرتضوی با اشاره به شناسایی روزانه چاههای غیر مجاز در استان، مجموع برداشت آب از این چاهها را سالانه حدود 35 میلیون متر مکعب ذکر کرد و گفت: خوشبختانه در استان چاه عمیق غیر مجاز نداریم.

او بیان کرد: انسداد چاههای غیر مجاز در حریم چاه آب شرب و سپس در حریم چاههای دارای پروانه بهره برداری، جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز، تعدیل پروانه های بهره برداری و ممنوعیت و محدودیت کشت برنج از عمده اقدامات صورت گرفته در راستای حفاظت از منابع آب زیرزمینی استان است.

مهندس وحید واسطه، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: 71 میلیون و 500 هزار متر مکعب آب در مخازن سدهای استان ذخیره شده که این عدد در زمان مشابه سال گذشته 97 میلیون متر مکعب بوده و این ذخایر 26 درصد کاهش یافته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی نیز در این نشست تاکید کرد: یکی از مهمترین موضوعات در مدیریت منابع آب، تغییر و رعایت الگوی کشت است که می بایست جهاد کشاورزی هر چه زودتر الگوی کشت متناسب با هر دشت را تعریف کند.

مهندس رشیدی گفت: تعدیل در پروانه برداشت آب زیرزمینی دشت ها حتما باید بر اساس مصوبات شورای عالی آب کشور اتفاق بیفتد و نحوه تعدیل تصمیم گیری شده در شورای حفاظت به اجرا درآید.

استان خراسان شمالی 11 دشت دارد که هشت دشت آن ممنوع و بحرانی است که به منظور حفاظت از منابع آب زیرزمین و به تعادل رسیدن منابع آب، ضرایب تعدیل پروانه بهره برداری از چاههای آب توسط وزارت نیرو ابلاغ و در دست اقدام قرار دارد. 

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پروانه زیرزمینی منابع آب آب و برق تصمیم گیری آب منطقه پلکانی چاههای غیر مجاز خراسان شمالی آب زیرزمینی بهره برداری منابع آب برداشت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۳۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج شهرک صنعتی آبندانک نوشهر از مجموعه محیط زیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، استاندار مازندران گفت: در چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست، پس از گذشت ۳۰ سال مجوز فعالیت صنعتگران نوشهری صادر شد.

یوسف نوری افزود: بعد از سه دهه سرگردانی، سرانجام با تلاش و پیگیری دولت سیزدهم در چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست کشور، شهرک صنعتی آبندانک نوشهر به نفع مردم از محیط زیست خارج و مجوز فعالیت صنعتگران نوشهری صادر شد.

شهرک صنعتی آبندانک واقع در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی در شهرستان نوشهر، به وسعت ۱۵ هکتار در سال ۷۷ توسط شرکت شهرک‌های صنعتی استان مازندران مبنی بر تاسیس شهرک صنعتی در آن منطقه مطرح و مورد موافقت قرار گرفت.

در نخستین سفر استانی دولت سیزدهم به استان مازندران در اسفندماه ۱۴۰۰؛ مقرر شد مجوز و پروانه بهره‌برداری واحد‌های صنعتی مستقر در شهرک صنعتی آبندانک نوشهر با پیگیری سازمان حفاظت محیط زیست، پس از حدود ۳۰ سال صادر شود.

به دلیل مغایرت‌های قانونی موجود، احداث شهرک صنعتی آبندانک با ضوابط استقرار زیست محیطی و حساسیت اکولوژیک منطقه، مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست قرار نگرفت و امکان صدور مجوز بهره‌برداری برای واحد‌های صنعتی مستقر در این مجموعه میسر نشد.

با پیگیری‌های مکرر مقرر شد؛ به منظور رفع محدودیت ایجاد شده برای واحد‌های صنعتی مستقر در شهرک صنعتی آبندانک در خصوص مجوز صدور پروانه بهره برداری، سازمان حفاظت محیط زیست مساعدت لازم را به عمل آورد.

در نهایت موضوع در چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست مطرح و در سال "جهش تولید با مشارکت مردم" و پس از حدود قریب به سه دهه، این شهرک از منطقه حفاظت شده البرز مرکزی خارج و مجوز بهره‌برداری واحد‌های صنعتی مستقر در شهرک صنعتی آبندانک صادر شد.

دیگر خبرها

  • کشف و توقیف بیش از ۴۱ تن چوب قاچاق در استان کرمان
  • تسویه ۲۰ همتی شهرداری تهران با بانک ها از طریق واریز و برداشت
  • کنترل چاه‌های کشاورزی بهترین راهکار تعادل در مصرف آب
  • کارفرمایان استخدام کننده افغانستانی‌ها بخوانند/ جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟
  • خروج شهرک صنعتی آبندانک نوشهر از مجموعه محیط زیست
  • جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟
  • یک حلقه چاه آب غیر مجاز در تنگستان پلمب شد
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • صدوراخطار توقف عملیات برای ۱۰ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در تنگستان
  • ۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد